Pizza bianco.

Min syster och hennes familj bestämde sig för att stanna kvar ännu en natt. Så härligt när man inte ses varje dag att få hänga lite extra länge.

På kvällen invigde vi vår nya pizzasten och gjorde tre olika sorters pizzor. Jösses vilken skillnad de blev på pizzan när man grillade den på de viset. Jag har länge varit sugen på att testa pizza bianco. Egentligen är de bara en pizza utan tomatsås som man själv kan välja toppingen på men de var riktigt gott!

Vi gjorde egen pizzadeg men de går lika bra att köpa färdig. Lägg pinjenötter i en stekpanna och stek tills de får färg. Kavla ut degen på plåten till pizzastenen och bre den med ricotta ost. Dela buffelmozarella grovt över pizzan och strö över rosmarin, salt och peppar. Om du som jag gillar tryffel så ringla över vit tryffelolja annars ta vanlig olivolja. Nu är de bara värma stenen och grilla pizzan i 8-10 min! Mums!

ISA:

såg ju uuuurgott ut. Extra fint att grilla pizza med, sommarpoäng ;)

Amina:

Ser proffsigt ut! Och är ganska proffsigt också med egen deg och pizzasten. Det är tur att man ska bo i Italien i höst så man kan få lite god pizza.. och pasta.. och vin... åh, så mumsigt! Italiensk mat är ju fantastisk!

Hanna Karlsson:

Åh så gott det där ser ut!

NICEVIBES:

Men gud så gott det lät, blev alldeles hungrig bara av att läsa inlägget

Malin:

Var har ni köpt er pizzasten? :)

Svar: På Ica ☺️
Emily Slotte

Anonym:

Älskar pizza Bianco, har gjort så många ggr o det äe alltid lika uppskattat :)

Kommentera inlägget här: