Hello from bed

IMG_6114 IMG_6116Blake är otroligt rörlig nu. Han är överallt och ingenstans!

Här om dagen lämnade jag B sovandes i vår säng. Jag bullade som vanligt upp med kuddar runt honom. När jag tittar till honom efter några minuter så ligger han raklång över muren som jag byggt upp. Vaken. Hängandes neråt.

Tidigare så har han alltid vaknat och gråtit/gnällt. Nu vaknar han, sätter sig upp, kollar lite och börjar ta sig runt. Läskigt! Vår säng är rätt hög också. Nu vågar vi inte lämna honom överhuvudtaget där .. Ursch, jag vill inte ens tänka tanken på vad som kunde hänt om jag kom in några sekunder senare ..

_____________________________________________________________________

På tal om något helt annat så ser ni By Heritages tröjan på här. Blake har som sagt storlek 86/92 och det var tur att jag tog i. Den sitter väldigt bra om än lite lång i armarna. Ni hittar den här.
Kategori: Emily Slotte Taggar: 9 månader bebis, Barnmode, Butik nummertio, By Heritage, barnkläder, nummertio.se;

Äppelmos

I helgen var vi hos vänner på middag. En härlig middag med massor av barn, stoj och god mat. Lyckliga vi gick där i från med en smockfull kasse med äpplen från deras trädgård.

Parantes. Igen - jag vill ha hus!

IMG_6112Blake hade fått smaka på Jeannines hemmagjorda mos tidigare under dagen och hade gapat stort. Gott betyg vilket gjorde at jag blev sugen på att göra min egen. Sagt och gjort så blev det att koka eget äppelmos när vi landade hemma! Helt sockerfri och galet god. Ett enklare recept går nog inte att hitta.

Du behöver: vatten, citron, äpplen och kanelstång.

Skala äpplena och skär dem runt kärnhuset. Lägg äpplena i en bunke med kallt vatten och en skvätt pressad citron. Lägg över i en kastrull (vattnet ska precis täcka äpplena) med kanelstången. Koka tills du har en lagom fast mos. TADA! Låt svalna och lägg upp i påsar och frys in.

IMG_6118Jag hällde upp mos i några squiz tuber för att enkelt kunna ta med mig när vi är iväg. Eftersom moset inte innehåller socker så håller det inte lika länge i kylskåpet men fryser du in i portionsstora påsar så går det snabbt att tina!

__________________________________________________________________________

Hur smarta är inte squiz påsarna? Jag älskar hur enkelt det blir att göra gröt och ta med eller som nu, eget äppelmos till mellisen. Allt som handlar om att underlätta med småbarn ger jag alla mina tummar upp!
Kategori: Emily Slotte Taggar: Big small company, Bobo Choses Maison, Bobo Choses tabelwear, Life is sweet agency, Squiz påsar, enkel äppelmos, nyttig barnmat, nyttigt mellanmål, puré, skörda äpplen, sockerfri äppelmos, Äppelmos, äppelmos till barn;

Sulky

IMG_6108Imorse var jag och B ute på en premiärtur med vår nya vagn. En sulky som kommer bli ett bra komplement till vår JOOLZ vagn.

De är en praktisk paraplysulky från Petit Cherie. Den är enkel att manövrera, har stor varukorg och tre smidiga ligglägen. Blake sitter riktigt bra i den faktiskt! B som älskar att alltid hålla i sig, dag som natt, sitter och håller i bygeln och tittar sig storögt omkring.

IMG_6106 IMG_6107Blake har aldrig tidigare suttit framåt i vagnen så det är nog en helt ny värld som öppnar sig för honom. Ni ser ju, hakan trillar nästan i marken, haha.

En av det bästa sakerna med vagnen är att suffletten har 5 lägen och en solskärm. Jag har verkligen saknat de på vår andra vagn även om det har gått att köpa till så har det inte blivit av.

Jag kan verkligen rekommendera att ha en sådan här typ av vagn som är lätt att fälla ihop, smidig att ha med i bilen och för kortare promenader. Ibland är det rätt kämpigt att få med vår andra vagn kan jag lova. Som sagt, perfekt komplement!

(Vagnen har självklart fempunktsbälte men B hade sitt knäppt över magen idag då han hade ett väldigt sug av att sitta liksom upphävd, haha.)

____________________________________________________________________________

Just nu har Jollyroom erbjudande på den här vagnen och man får även till en resväska, regnskydd, mugghållare och bygel. Passa på är mitt tips!
Kategori: Emily Slotte Taggar: Jollyroom, Petit Cherie Soleil, Petit cherie, barnvagn, barnvagns test, jollyroom.se, paraplusulky, sulky;